Bankkártyás fizetés tudnivalók
Bankkártyás fizetés tudnivalókTisztelt Ügyfelünk!
 
Szeretnénk emlékeztetni Önt, hogy 2021. január 1-től az internetes bankkártyás tranzakciókat több lépcsőben kell jóváhagyniuk a vásárlóknak, úgynevezett erős ügyfél-hitelesítést (SCA) kell végezniük.
Az erős ügyfélhitelesítés, vagy más néven SCA azt a célt szolgálja, hogy csökkentse a kártyával való visszaélések számát. Bárhol is vásárol vagy bankol, az SCA-nak köszönhetően biztonságban tudhatja a kártyaadatait, hiszen csak úgy mehet végbe a fizetési tranzakció, ha Ön valamilyen formában jóváhagyja azt egy plusz lépésben.

A hitelesítés folyamata tehát bankonként eltérő lehet, de szinte minden esetben igényel egy adategyeztetési kört az átállás, ezért érdemes egyeztetni a számlavezető bankkal, ha nem szeretne kellemetlen helyzetbe kerülni az internetes vásárlás alkalmával.
  
Amennyiben a fizetési folyamat során Simple-fiókban mentett bankkártyát használ, az erős ügyfél-hitelesítés (SCA) kapcsán sem kell minden esetben az azonosítást elvégezni.
A fentiek szerint a bankkártyás fizetésekhez tehát kötelezően tartozik egy másodlagos ellenőrzés is, a Simple-fiókkal történő fizetéseknél viszont nem a kártyakibocsátó bank, hanem a Simple rendszere végzi az azonosítást - az esetek többségében így nem kell további lépéseket tenni a fizetés befejezéséhez.
A Simple-fiókos mentésnek több előnye is van, az erős ügyfélhitelesítésre való átállás is gördülékenyebb lehet, ha már regisztrálta ilyen formában az adataidat.
 
Mentse el kártyaadatait a Simple-fiókba, így rövidítheti a tranzakciók idejét, néhány kattintással lezárhatja a vásárlást, és eközben adatai biztonságáért sem kell aggódnia.
 
Üdvözlettel:
Az Eurorisk csapata


Call Center: 06 1 585 8888 E-mail: info@eurorisk.hu
Minden jog fenntartva © 2013 Eurorisk
Utolsó frissítés: 2024.03.21
PoweredBy: SK Trend Kft